Vælg den rigtige størrelse på trampolinen

En af de ting, som mange er i tvivl om, er hvor stor havetrampolinen bør være. Der er ikke et entydigt svar på spørgsmålet om størrelsen på trampolinen, men der er flere ting, man skal huske at overveje, når man overvejer sit køb.

 

Størrelsen på en trampolin defineres ud fra diameteren (Ø)

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at størrelsen på trampolinen som hovedregel defineres med betegnelsen Ø, hvilket betyder diameter. Du kan se hvad diameter er, på illustrationen herunder. Her kan du også se hvad radius og omkreds er, hvilket er vigtigt også at have en forståelse for, så man ikke blander betegnelserne sammen, når man vurderer størrelsen på den trampolin, man er ved at købe.

Diameter Radius Omkreds
Den sorte streg markerer diameter = Ø

Hvor stor skal trampolinen være?

Spørgsmålet om hvor stor trampolinen bør være, afhænger af flere ting. Skal trampolinen stå i en have med masser af plads? Skal den stå bag huset, hvor der er mindre plads? Har I tænkt jer også at købe et sikkerhedsnet? Hvad må den koste? En hovedregel er dog hellere at købe en lidt større trampolin frem for en mindre – hvis der er plads i haven, naturligvis.

Børnene vil få ca. lige meget glæde af en trampolin stor og en kæmpestor trampolin (se en liste af størrelser længere nede) Det anbefales i øvrigt, at der som hovedregel kun hopper ét barn på trampolinen af gangen, hvilket også kan være et argument for, at man ikke behøver at købe den største trampolinen, man overhovedet kan finde. Læs mere om sikkerhed op og omkring trampolinen her.

Hvilke størrelser findes der?

Den mest populære størrelse på trampoliner er Ø 305 centimeter, altså en trampolin med en diameter på lidt over 3 meter. Der findes dog trampoliner, der både er omkring 1 meter smallere i diameter og mere end 1 meter bredere i diameter. Faktisk findes der trampoliner, der er knap 5 meter i diameter – det er virkelig stort, skulle man være i tvivl. Herunder listes 8 forskellige størrelser på trampoliner, som man kan vælge imellem. Så kan man gå ud i haven og måle op.

  • 183 cm.
  • 244 cm.
  • 305 cm.
  • 366 cm.
  • 396 cm.
  • 430 cm.
  • 460 cm.
  • 490 cm.