Størrelse på trampolinen

Trampoliner fås naturligt nok i en række forskellige størrelser – diameter og højde. Til leg i hjemmet kendes de mindste som mini-trampoliner og de største som havetrampoliner.

 

Før du køber din trampolin, skal du naturligvis være klar over, hvilken størrelse der passer til dit behov. I den forbindelse vil følgende spørgsmål være relevante:

  • Skal den være inde eller ude?
  • Hvis den skal være ude, er der så plads nok i haven?
  • Er størrelsen på trampolinen mindre vigtigt?
  • Hvordan vil du fragte trampolinen hjem?

Diameter
Havetrampoliner fås typisk med en diameter på et sted mellem 3 og 5 meter. Er du i forvejen ejer af en trampolin, kan det måske betale sig at købe samme størrelse igen, og dermed være i stand til at genbruge kantpuder, sikkerhedsnet, presenninger mv.
Læs mere om havetrampoliner.

Minitrampoliner fås typisk med en diameter på en meter, og passer bedre til indendørs brug. Læs mere om de mindre havetrampoliner her.

Højde
En anden egenskab, der også relaterer sig til størrelsen på din trampolin er højden – også kendt som faldhøjden. Nogle trampoliner er nemlig hævet længere over jorden end andre. Køber du en trampolin, som er højt hævet over jorden, kan det være en idé, også at købe et sikkerhedsnet. Derudover kan mindre børn have besvær med at bestige en meget høj trampolin, hvorfor tilbehør i form af en stige kan være rart at købe.

Mange trampoliner kan graves ned, hvormed faldhøjden reduceres. Læs mere om nedgravede trampoliner her.