Sikkerhedstjek af trampolin

Som en del af at vedligeholde din trampolin og fortsat sikre højest mulig sikkerhed, anbefales du løbende at give din trampolin et sikkerhedstjek. Gennemgå trampolinen om foråret, så den efterfølgende er helt klar til at blive taget i brug. Tjek at alle dele er i orden, og afprøv selv trampolinen, før du giver dine børn adgang til den.

 

Herunder finder du en række råd til at give din trampolin et sikkerhedstjek. Sørg altid for at læse i sikkerhedsmanualen først, da den evt. vil beskrive tjek og vedligeholdelse i overensstemmelse med lige præcis den model, du har købt.

Trampolinrammen
Start med at tjekke trampolinrammen. Se om der er revner omkring svejsningerne og at benene slutter til toppen af rammen, som de skal. Undersøg også undersiden af benene, der hvor trampolinen står på jorden.

Trampolinfjedrene
Undersøg dernæst om de mange fjedrer er i den stand, de skal være. Løft op i trampolinpuden og se om nogen af fjedrene hænger løst eller ikke har ordentligt fat. Gå hele vejen rundt om trampolinen og tjek godt efter.

Måtten
Tjek om der er huller eller revner i trampolinmåtten. Det kan være at en løsfaren nytårsraket har ramt den, eller at der i garagen er faldet noget ned på madrassen. Selv det mindste hul bør få dig til at skifte madrassen.

Kantpuderne
Sidder puderne som de skal, holde de sammen og er det fæstnet til trampolinrammen? Sidder de sikkert og fast, eller trænger noget af gummiet til at blive udskiftet?

Sikkerhedsnettet
Kontroller at rammen i sikkerhedsnettet er intakt og i god stand. Bliver stængerne holdt godt og grundigt fast? Er alt gummi eller skumgummi 100% i orden? Tjek at nettet er uden revner eller huller, at indgangen virker som den skal og at fæstningen til trampolinens ramme fortsat fungerer efter hensigten.

Afprøv altid trampolinen selv, før du giver dine børn grønt lys. Hop og mærk godt efter, om den opfører sig som den skal.

Læs mere om sikkerhed på trampolinen eller om skader og uheld på trampolinen.