Nedgravet trampolin

Visse trampoliner kan med fordel graves ned, hvormed sikkerheden øges, idet man om udgangspunkt ikke befinder sig ret højt oppe og faldhøjden minimeres. Mange mener desuden, at det er pænere at få trampolinen lidt væk, ved at grave den ned.

 

Det vil typisk stå i manualen, hvis din nyindkøbte trampolin med fordel kan nedgraves. De fleste kan nedgraves, men står der ingenting om det i manualen så forhør dig hos forhandleren.

Noget af de vigtigste, når du graver en trampolin ned, er at den stadig er løftet 20-30 centimeter over jorden. Gøres dette ikke, risikerer man at det lufttryk, der skabes når man hopper, løfter kantpuden hvormed risikoen for at ben eller arme kommer i klemme forøges.

Selvom faldhøjden reduceres ved at grave trampolinen ned, så er det fortsat vigtigt, at prioritere sikkerheden højt – selvom man ikke kan falde helt så langt, kan man stadig falde eller vride om på en ankel. Læs mere om sikkerhed på trampoliner her.

Nedenfor er to nyttige links, hvis du står over for at nedgrave din trampolin. Selvom guiderne i disse links er nyttige, så sørg altid for at læse manual og/eller sikkerhedsmanual grundigt, før du begiver dig i kast med spaden.

- Hoppeeksperten om nedgravning af trampoliner
- Je-bolegetoj om nedgravede trampoliner