Kan trampolinen stå ude om vinteren?

De fleste trampoliner kan godt stå ude om vinteren. Vær dog opmærksom på, at der ikke lægger sig for meget sne på hoppemadrassen, da dette kan overbelaste fjedre. Bruges trampolinen ikke om vinteren, anbefales det at tage hoppemadrassen af.

 

De fleste trampoliner – og især dem af høj kvalitet – er bygget til at kunne modstå kulde, regn og sne – altså det vinterklima, som vi i Danmark har. Derfor lader mange deres trampoliner inkl. tilbehør stå ude hele året, uden dette giver nogen form for problemer. Men før du beslutter dig for, om din trampolin med alt udstyret blot skal stå ude om vinteren, så forhør dig hos forhandleren, eller læse i den medfølgende sikkerhedsmanual, hvad der anbefales.

Det er dog klart, at vejr og vind kan være med til at slide på enhver genstand, der står ude, og hvis dine unger (eller dig selv) ikke benytter trampolinen i vinterens kolde måneder, så anbefales det at tage dele af trampolinen med indenfor, f.eks. til opbevaring i en garage, et udeskur eller en kælder.

Selve hoppemadrassen kan nemt tages af din trampolin og opbevares i læ fra vejr og vind om vinteren. Det gode ved at tage madrassen af er, at man dermed slipper for at skulle være opmærksom på, om der har lagt sig store dynger sne oven på trampolinen, hvilket kan overbelaste trampolinens fjedre.

Skal du på ferie eller måske hjem og besøge familien over jul og nytår, så anbefales det også, at du tager hoppepuden af trampolinen, så du undgår at fjedre og konstruktion overbelastes i tilfælde af, at der falder meget sne.

Stormsikring af trampolin

Efterår og vinter er de måneder, hvor der i Danmark er kraftigst blæsevejr. Storm forekommer flere gange årligt, og så ser det i værste tilfælde, at din trampolin blæser over til naboen, hvis den ikke er stormsikret ordentligt. Husk på at en trampolin vejer mange kilo og faktisk kan forvolde stor skade, hvis den bliver flyttet af vinden.

Hvis du har ladet trampolinen stå ude om vinteren, anbefales du derfor at stormsikre din trampolin så effektivt som muligt. Du kan læse mere om stormsikring af trampolin her og om at passe på flyvende trampoliner her – et fænomen der årligt giver anledning til pressedække om dårligt sikrede trampoliner om vinteren.