Pas på de flyvende trampoliner

Hver eneste år er der i efterårsmånederne nogle meget stormfulde dage. Alligevel er der mange som glemmer at sikre trampolinen mod de kraftige vindstød, som i værste tilfælde kan skabe en farlig situation hvor den tunge trampolin flyver gennem luften.

 

Der kommer et tidspunkt på året, hvor trampoliner udenfor ikke længere er nyttigt eller en særlig god idé. Især ikke, hvis trampolinen ikke er forsvarligt forankret i jorden. Den kraftige vind i efteråret kan ikke bare få tagsten, tagplader, parasoller, telte og havemøbler til at flyve – også de store havetrampoliner er i risikozonen – og de er farlige.

Trampolinen er farlig i luften
Det er klart, at en trampolin med dets metalstativ, ikke bør forlade jorden. Det kan i værste tilfælde være meget farligt, hvis den tunge trampoline gribes af vinden og føres af sted med høj fart. I bedste tilfælde ender den blot i hækken, lidt værre er det, hvis den ødelægger en udestue eller vinduer, og værst hvis det utænkelige sker, at den gør skade på dyr eller mennesker.

Derfor, sørg for at sikre trampolinen ordentligt i jorden. Gør hvad du kan for at stormsikre din trampolin, f.eks. ved at købe et forankringssæt, hvormed trampolin fastspændes til nogle ekstra store pløkker med gevind i jorden. Du kan læse meget mere om at stormsikre din trampolin her.

Det behøver ikke være dyrt at stormsikre trampolinen. Et forankringssæt kan som regel købes til omkring 100-200 kroner. Og foruden at sikre mod efterårets vindstød, så får de også trampolinen til i det hele taget at stå bedre fast.